0
Кошик порожній

Интернет-магазин "Maestro-Plus"

предлагает посуду ТМ Maestro ,

медные турки  ручной работы

для приготовления  кофе, термоса.




Сковорода-гриль: правильно вибираємо і смачно готуємо

Якщо ви обзавелися таким чудовим кухонним атрибутом, як чавунна сковорода або ще роздумуєте над цією ідеєю, тоді вам напевно буде цікаво дізнатися, що можна приготувати на сковороді гриль. Для більшості любителів хорошої їжі таке начиння ще в новинку і тому вони не представляють, якого задоволення втрачають, відмовляючись від блюд, створених на цій незвичайній сковороді.


Перший крок до смачної їжі, це правильний підбір інструментів. Оскільки, якщо ви знаєте, як вибрати сковороду гриль, ви не помилитеся і в технології приготування. Отже, що треба знати, щоб купити правильну сковороду-гриль?


Вибираючи сковороду-гриль, зверніть увагу на такі деталі:


- матеріал - він має бути стійким до тривалої дії високої температури. Ідеальним варіантом є чавун - він не лише не боїться високої температури, але і відмінно зберігає жар, передаючи його продуктам.

- форма і розмір - для сім'ї з п'яти чоловік знадобиться більше містка на квадратній сковороді можна розмістити більше продуктів, ніж на круглій.

- висота ребер - основна деталь сковороды-гриль. Не варто вірити всяким самозванцям у посудному світі, у яких висота ребер менше 1,5 мм, - це сковороди лже-гриль. Так, ви отримаєте смужки на стейках. Проте справжнього ефекту грилю, заради якого вона і купується, в таких випадках вам не видно. Адже суть такої сковороди саме в тому і полягає, що продукт підводиться над її поверхнею і не вимагає додавання олії. А з ледве помітними горбками немає підведеної продукту і без олії не обійтися. Хорошим варіантом є грилі, оскільки висота ребер такої сковороди складає 2 мм.



Вибравши посуд правилно, другим питанням може стати - що приготувати на сковороде-гриль? Тут варіантів величезну кількість - м'ясо, рибу, овощии багато що інше . Головне - не боятися експериментувати на своїй кухні .

Оскільки чоловіки придбавають такі сковороди чи не частіше за жінок, може тому що рідше - риба по сесону . Розглянемо, як приготувати м'ясо на сковороді гриль. Перше, на що варто звернути увагу - це розмір кожного шматка. Товщина їх не повинна перевищувати 2 см, оскільки в іншому випадку блюдо буде погано приготованим - усередині залишиться сирим, а зовні буде пересушеним.

Отже, нарізуємо м'ясо правильними шматками. Далі можна вибрати один з таких варіантів для підготовки до приготування:


1. Приготувати маринад - для цього можна вибрати сухе вино, біле і червоне, коньяк, пиво, лимонний, апельсиновий і гранатовий сік, маслинову олію, оцет, бальзамічний або винний, сметану, майонез, гірчицю, кетчуп, томатну пасту, соєвий соус і можна що те на свій смак . Вказані продукти можуть служити основою для приготування маринаду або змішуватися в різних пропорціях з додаванням трав, спецій, меду, різного виду перців, часнику і лука.


Маринувати м'ясо треба - залежно від того, наскільки воно щільне і жорстке. Що робити: підбираємо відповідні залишаємо маринуватися. Промариноване м'ясо дістаємо і укладаємо на розжарену сковороду гриль.


2. Приготувати соус для м'яса. Це альтернатива маринаду, надає м'ясу смаку і аромат, робить його ніжніше і соковитіше. На відміну від маринаду, соус густіший, тому легко наноситься і тримається на м'ясі, не стікаючи з поверхні. Для приготування можна використати сметану, майонез, гірчицю, томатну пасту і кетчуп, окремо і змішуючи між собою, також додаючи трави, спеції, олію.


Що робити: можна перемішати підготовлене м'ясо з соусом, що називається " вивалявши" в нім шматки. А можна нанести пензликом на одну сторону м'яса, на яку воно укладатиметься. Коли м'ясо буде на сковороді, нанести соус на другу сторону. Цю процедуру можна повторювати до тих пір, поки блюдо не буде готове.


3. Віддати перевагу мінімалізму. Це не означає, що треба обійтися без всього. Проте набір компонентів дійсно буде мінімальним. Наприклад, нарізувати 0,5 кг лука півкільцями, змішати з Або обсыпать спеціями і відправити на сковороду, після чого посолити, коли м'ясо буде готове.


Роздумуючи, як приготувати стейк на сковороді гриль, виберіть найбільш відповідний спосіб з перерахованих, спробуйте різні варіанти - адже злегка змінюючи технологію приготування, можна кожного разу отримувати нове блюдо з одних і тих же інгредієнтів. До речі, описаний механізм досить універсальний і його можна легко застосувати, якщо ви підшукуєте спосіб, як приготувати курку на сковороді гриль.

Якщо ви стежите за фігурою або просто любите різноманітність, то можете замінити м'ясо, наприклад, морепродуктами. А ми підкажемо, як приготувати рибую



Оскільки риба, як правило, ніжніше за м'ясо, то і підходу вимагає дещо іншого. Наприклад, її не треба довго маринувати, а у зв'язку з крихкістю, особливо в напівготовому і готовому стані, перевертати її треба дуже акуратно, щоб не отримати замість блюда купу клаптів.


Як же можна приготувати рибу на сковороді гриль?

1. У фользі - цей спосіб гарантує збереження риби. В цьому випадку вона може бути фаршированою або просто натертою сумішшю трав і спецій.

Наприклад:

Риба (за смаком) ріжеться на шматки, маринується в соєвому соусі або суміші лимонного соку, маслинової олії і пряних трав, кожен шматок завертається в конверт з фольги і укладається на ребра грилю.


2. У кляре - для сковороды-гриль підійде густе тісто, яке не розтікатиметься по усій сковороді і не заливатиме борозенки між ребрами.

Наприклад:
Замісити тісто, для якого узяти 1 яйце, сіль, додаючи борошно, поки тісто не стане досить густим. Можна при замісі додати трави порізану і замариновану або натерту спеціями, рибу. Отримані конверти укласти на сковороду гриль, смажити по декілька хвилин з кожного боку. Приготована таким чином, риба не втрачає своїх смакових якостей, з неї не витікає сік, завдяки чому вона не стане занадто суха.


3. Обсмажування маринованої риби

Наприклад:

Беремо рибу за смаком, ріжемо на порційні шматки, натираємо сумішшю з роздавленого часнику, солі, перцю, спецій, поміщаємо в глибокий посуд. Заливаємо маринадом, який може бути приготований все з тієї ж маслинової олії і лимонного соку або соєвим соусом, - варіантів багато, залишаємо на 30-40 хвилин, після чого викладаємо на тарілку, щоб стекла рідина, і відправляємо на розжарену сковороду гриль. Не забудьте змастити ребра сковороди олією, щоб риба не прилипала. Смажимо по декілька хвилин з кожного боку.

Незважаючи на різноманітність рецептів і можливих інгредієнтів, принципи приготування за допомогою цієї сковороди відносно однакові для кожного способу. Тому знаючи загальні правила, як готувати на сковороді гриль, ви ніколи не зіпсуєте своє блюдо.

По-перше, викладайте продукти на добре розігріту сковороду - тільки так можна досягти появи кірочки і герметичного " запечатування" продукту, необхідного для яка так чи інакше все ж виділяється з продукту, що готується, не випаровуватиметься, створюючи в сковороді ефект гасіння, який тут абсолютно ні до чого. Зазвичай в таких випадках замість сковороди використовується прес. Відмінним зразком такого підходу є сковорода гриль з пресом.

По-третє, підтримуйте високу температуру самої сковороди, тобто, не збавляйте вогонь до мінімуму після того, як сковорода нагріється. Оскільки продукт смажиться не завдяки контакту з поверхнею дна, а " пропікається" під впливом високої температури, треба цю температуру підтримувати на належному рівні. Тоді продукт не підгорить, а належний ефект буде досягнутий.

Дотримуючись цих принципів, ви легко впораєтеся з будь-яким рецептом, будь то курка, м'ясо або овочі. До речі, овочі гриль в домашніх умовах на сковороді анітрохи не поступаються приготованим на мангалі під час пікніка. Крім того, вони можуть бути як відмінним повсякденним гарніром, так і прикрасою святкового столу.


Для того, щоб приготувати овочі на сковороді гриль, краще брати тверді види - кабачки, баклажани, лук, болгарський перець, гриби. Що робити?


1. Підготувати овочі - помити, висушити і порізати на шматки завтовшки по 2-3 см Перець розрізати на 4 частини, лук - кільцями менше одного сантиметра. Не солити.


2. Змастити гриль олією. Зверніть увагу - саме змастити, а не налити!


3. Добре розігріти сковороду і на розжарені ребра викласти шматочки овочів. За бажанням - можна накрити пресом.


4. Обсмажити з двох сторін до готовності.


Такі овочі можна подавати самостійно до блюд з м'яса і риби, додавати їх в салати і використати їх в якості інгредієнтів в інших рецептах.


А що ще можна смажити на грилі ?
1. Сир
2. Грінки
3. Піцу
4. Шаурму
5. Сосиски (купаты)
6. Котлети
7. Фрукти


Як бачимо, перелік не має кінця і краю, головне, щоб було бажання і фантазія. Блюда, приготовані на сковороді гриль, відрізняються зниженою жирністю і підходять усім - дорослим і дітям, спортсменам і що веде здоровий спосіб життя. Тому, запасайтеся сковородою гриль відповідного розміру, продуктами і не бійтеся підкорювати вершини кулінарного Олімпу, складаючи гідну конкуренцію!


1. Чавун не боїться високої температури. Ви можете готувати на нім годинами і кілограмами - від цього він тільки зміцнюватиметься і покращуватиметься.

Адже, як ми говорили вище, для того, щоб м'ясо схопилося кірочкою, його треба укладати на розжарену сковороду, інакше ефект буде зовсім не той. А тепер уявіть, що буде з тефлоновою сковородою, якщо її розжарити і протримати в такому стані 40 хвилин.


2. Чавун добре зберігає отримане тепло і віддає його продуктам, з якими контактує. По-перше, це дозволяє значно економити витрати джерела тепла - електроенергії або газу який покликаний впливати на продукт не лише великою вагою, але і високою температурою.


3. Чавун екологічний. Ви можете бути упевнені, що при дії на нього високої температури, з нього не почнуть виділятися хімічні сполуки, не кращим чином що впливають на здоров'я дорослих і дітей.


4. Чавун економить ваші гроші. Купивши одну чавунну сковороду, ви користуватиметеся нею усе своє життя, а після вас - ваші діти і онуки. А тепер підрахуйте, скільки ви поміняли новомодних сковорідок за останні декілька років і скільки витратили грошей на це " задоволення"?


Ви все ще сумніваєтеся в тому, що чавунна - значить, краща сковорода ?