0
Кошик порожній

Интернет-магазин "Maestro-Plus"

предлагает посуду ТМ Maestro ,

медные турки  ручной работы

для приготовления  кофе, термоса.




Чавунний посуд і її премущества - как доглядати?

Чавунний посуд зазвичай застосовується для смажіння і гасіння на будь-яких видах плит і будь-яких варильних
поверхнях, хоча надовго залишати в ній їжу не можна. Вона важкувата, та зате її неможливо подряпати або
погнути, цей посуд довговічний. Чавунний посуд має шорстку поверхню, тому вимагає ретельного відходу,
інакше на ній з'являється корозія.

Ваша каструля або сковорода з часом лише виграватиме з точки зору корисності і краси, якщо Ви приділите
увагу декільком простим правилам, відомим із старовини.


Використайте виріб тільки за призначенням - приготування їжі на джерелі тепла.

Перед першим використанням посуд необхідно ретельно вимити, нагрівати на плиті до 100 З і нанести тонкий шар рослинної олії.

Не залишайте приготовану їжу в посуді для зберігання.

Мийте посуд тільки гарячою водою, користуючись ганчіркою або м'якою кухонною мочалкою.

Негайно після миття досуха витирайте посуд.

Чистити при значному забрудненні залишками їжі, що пригоріли, слід використати соду.

Залишки їжі, що пригоріли, легко віддаляються, якщо додати в теплу воду миючий засіб і нагрівати цю суміш в посуді впродовж декількох хвилин, після чого вимити посуд, з використанням губки.

Не мийте чавунний посуд в посудомийних машинах.

Після закінчення приготування їжі, посуд необхідно вимити, просушити на плиті і змастити рослинною олією.


Робиться це так:

Умочіть в рослинну олію шматок пергаменту і змастіть їм робочу поверхню.

Чавунний посуд має стійкість по відношенню до дії органічних кислот, солей.


Стеклоэмалевое покриття - виключно високоякісне, високоміцне і гігієнічне покриття, оскільки не вступає у взаємодію з продуктами і не виділяє при нагріванні шкідливих речовин.


Перед першим застосуванням, виріб вимийте теплою водою з рідким миючим засобом. Потім нагрівайте виріб до 100 С, і змастіть внутрішню поверхню тонким шаром рослинної олії.



При подальшому відході за емальованим посудом використайте миючі засоби без абразивних включень і агресивних хімічних сполук. Емалева поверхня посуду легко і швидко миється рідкими миючими засобами.


Мити емальований виріб рекомендується через деякий час після Щоб зберегти емалеву поверхню - не допускайте перегрівання виробу без води і продуктів. Якщо воно все-таки виявилося перегріте, не поспішаєте його охолоджувати під холодною водою, краще дати остигнути.


Стежте, щоб діаметр нагрівального елементу плити був рівним або менше діаметру дна емальованого виробу. При приготуванні їжі на газовій плиті язики полум'я повинні торкатися тільки дна, не потрапляючи на стінки - це допоможе уникнути пригорання їжі, забруднення і перегрівання посуду.


Захищайте виріб від сильного удару або падіння.


При митті виробу в посудомийній машині наслідуйте інструкцію виготівника посудомийної машини.


Залишки їжі, що пригоріли, легко віддаляються, якщо додати в теплу воду миючий засіб і нагрівати цю суміш у виробі впродовж декількох хвилин, після чого вимити посуд, з використанням губки.


Після закінчення приготування їжі, посуд необхідно вимити і просушити.